Бунтували, не допомогло: ENESTECH Software з холдингу TECHIIA 4 місяці не платить зарплати

admin

[ad_1]

Компанія ENESTECH Software, яка входить до холдингу TECHIIA, вже не перший місяць затримує виплати співробітникам.Більшість працівників наразі не отримали компенсації за чотири місяці.

Про це повідомив DOU з посиланням на численні джерела всередині компанії.

Не заперечував наявність фінансових проблем у компанії і сам СЕО ENESTECH Software.

DOU наводить цитати 5 різних джерел. Резюмуємо тези, які повторюються у всіх.

  • Перші затримки зарплат почалися минулої весни. Спочатку кошти затримували на місяць і більше, а потім взагалі перестали виплачувати.
  • Нестерпною ситуація стала з осені 2023 року. Тоді було зафіксовано затримки в один-два місяці.
  • Нові співробітники, які прийшли в компанію нещодавно, отримують зарплату регулярно і без затримок.

Цікаво, що після перших затримок працівники, нібито, об’єдналися та артикулювали свої пропозиції начальству, внаслідок чого проблему на деякий час вдалося вирішити.

«Тоді восени ми з командою влаштували бунт. Сказали нашому керівнику, що не вийдемо на роботу, якщо гроші не віддадуть до конкретної дати. Пояснили, що нам потрібно платити за житло і ми живемо коштом кредитних лімітів. Пропонували долучитися до нашого бунту всій компанії, але багато хто відмовився. Тож вийшло організуватися лише командою. І це спрацювало — нам і справді виплатили зарплату до визначеної дати, раніше, ніж решті відділів», — повідомило одне з джерел у компанії.

Курс UX/UI дизайнер
сайтів і застосунків
з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .

Реєстрація на курс

Що відповіли в компанії?

Ситуацію прокоментував CEO і співзасновник ENESTECH Software Сергій Пуріш. Він підтвердив, що у компанії є фінансові труднощі і він очікує на виправлення ситуації цього місяця.

«Визнаємо, що стикнулися з певними складнощами у фінансуванні. Початок війни призвів до значної втрати у наших прибутках. Вихід на нові ринки та збереження команди потребувало від власників додаткового фінансування, яке було надане компанії упродовж 2022 та 2023 років. На кінець 2023-го залучати додаткові гроші в проєкт стало складніше і потребує більше часу. З урахуванням вашого досвіду в галузі, я впевнений, що ви розумієте складнощі ситуації на ринку. Наразі ми перебуваємо на завершальних етапах забезпечення додаткового фінансування та очікуємо на суттєве виправлення ситуації протягом квітня», — зазначив чоловік.

[ad_2]

Источник

Вам может понравиться